Wereld Tai Chi (Qi) Dag
26 april 2014


Wereld Tai Chi Dag (WTCD)

Wat is Wereld Tai Chi Dag

In Amerika heeft iemand bedacht om elk jaar op de laatste zaterdag van april zoveel mogelijk mensen op hetzelfde tijdstip Qì Gōng oefeningen te laten uitvoeren. Over de hele wereld wordt Tai Chi beoefend op hetzelfde tijdstip, 10 uur. Omdat het over de hele wereld niet op hetzelfde moment 10 uur is zal er een golf van energie over de hele wereld gaan. De energie die hierbij gepaard gaat moet fenomedaal zijn.

Deelnemen, bijwonen

Iedereen is welkom om dit evenement bij te wonen en wie wil kan meedoen met de oefeningen. Het is voor jong en oud en voor elk niveau van conditie.

Waar, wanneer en hoelaat

Wereld Tai Chi Dag wordt gehouden op zaterdag 26 april 2014 op het landgoed van de Bron Holistisch Centrum op Oud Kraggenburg. Aanvang is 10 uur. Het duurt tot ongeveer 12 uur. De toegang is gratis.

Het programma voor 26 april 2014

10:00 Welkom
10:05 Demonstratie Beginners Waaiervorm
10:15 Meedoen Bā Duàn Jǐn Qì Gōng
10:30 Demonstratie Tài Jí Quán 24 vormen
10:45 Meedoen Wǔ Qín Xì Qì Gōng
11:15 Demonstratie Tài Jí Bàng Qì Gōng
11:30 Meedoen Zittende Qì Gōng
12:00 Afsluiting

Na afloop is er tijd en ruimte voor vragen en oefenen.

Qì is het Chinese woord voor energie. In Engelstalige landen wordt veelal Chi gebruikt als schrijfwijze. Er is hemelse energie, aardse energie en menselijk energie en nog veel meer. De Qì waar hier de aandacht op gericht wordt is menselijke energie.
Qì Gōng (uitspraak: Tsjie-Kung) zijn lichaams oefeningen waarmee zowel het lichaam als de geest getraind wordt. Deze oefeningen kunnen heel eenvoudig zijn. Voor de gevorderden zijn er moeilijkere oefeningen. De oefeningen geven opmerkelijke resultaten in het behouden van en het verbeteren van de gezondheid. De psyche van de mens gaat door de lichamelijke bewegingen beter samenwerken met het lichaam, daarmee de psychische en fysieke toestand verbeteren, en ouderdomsverschijnselen zullen verminderen.

Meer informatie

Voor wie meer informatie wil lezen (in het Engels) gaat naar World Tai Chi Day

De eerst volgende Wereld Tai Chi Dag

De eerst volgende Wereld Tai Chi Dag is op zaterdag 26 april 2014.

Archief

Verslag Wereld Tai Qi Dag 27 april 2013
Verslag Wereld Tai Chi (Qi) Dag 26 april 2014
Laatst veranderd: 2014 06 03