Verslag open dag Holistisch Centrum de Bron te Oud Kraggenburg op 26 mei 2013

Het zit er op, het weer zat mee, de zon liet het afweten en iedereen was laaiend enthousiast. De vele workshops werden druk bezocht, de vele belangstellenden vonden wat ze zochten.

Bij welkomst was er een kopje koffie of thee met een lekker stukje zelfgemaakte taart. Tussen de workshops was er voldoende tijd om iedereen te helpen met het uitzoeken van de workshops. Op gezette tijden werd het belletje gerinkeld en een ieder begaf zich naar de uitgekozen workshop om na drie kwartier enthousiast terug te komen.

Door de drukte is het helaas een ieder ontgaan om foto's of filmpjes te maken. Volgende keer beter.

De mensen die de Tài Jí Quán en Qì Gōng volgden waren verrast van het gevoel dat zij hadden na de workshop. Het was een prettig onbekend gevoel dat de mensen aan het nadenken zette. Onbekend is toch wel hoe goed deze bewegingsleer is voor het lichaam en de geest van de mens. Bewegen is over het algemeen goed voor een mens en waarom zou je het dan niet nog leuker maken door het gezamenlijk te doen?

De oefeningen leken eenvoudig, echter, men ontdekte al gauw dat het best een opgave is om de oefeningen goed uit te voeren. Je krijgt het er zomaar warm van. Deze intensieve bewegingen maakt een mens over het algemeen best aan het ademen, door de begeleiding wordt je ontspannen en blijf je rustig. Een perfecte combinatie om los te komen van de spanning van de dag en om op een eenvoudige wijze te werken aan je conditie, zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie.

Je bent altijd welkom om eens een keertje te proeven aan wat het is.

Laatst veranderd: 2013 07 26